Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους στεγάζεται σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως σχολείο (σχολή Καρτσιτσιώτη). Μετά τις αναγκαίες αλλαγές και εργασίες αναστήλωσης, το κτίριο, που ακολουθεί την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, άνοιξε ως μουσείο το 1985. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικά μέρη από τη βίλα Ηρώδη του Αττικού, αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως κεραμική των ελληνιστικών νεκροταφείων, μικρά αντικείμενα και κέρματα από διάφορα μέρη της Κυνουρίας και επιγραφές από διάφορες τοποθεσίες της Κυνουρίας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου είναι ένα μουσείο στην πόλη του Ναυπλίου της Αργολίδας στην Ελλάδα. Έχει εκθέματα από τη νεολιθική εποχή, χαλκολιθική εποχή, ελλαδική περίοδο, μυκηναϊκή περίοδο, κλασικές, ελληνιστικές και ρωμαϊκές περιόδους από όλη τη νότια Αργολίδα. Το μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου. Στεγάζεται στον τελευταίο όροφο των παλαιών βενετσιάνικων στρατώνων.

Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου, που στεγάζεται στο κτίριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων (Αμαλίας 22), εγκαινιάστηκε στα τέλη του 1988. Εδώ ο επισκέπτης παρακολουθεί την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, ιδιαίτερα δε τη συμμετοχή των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, από την Ελληνική επανάσταση μέχρι την απελευθέρωση από τα στρατεύματα Κατοχής. Το Πολεμικό Μουσείο διαθέτει 2 ορόφους στους οποίους παρουσιάζει θεματολογικά τους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους.

Εκκλησιαστικό Μουσείο

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου,στεγάζει τη συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων και βρίσκεται στην νότια πλευρά του Ιερού Ναού, σε αίθουσα,όπου μαζί με το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, αποτελεί ενιαίο χώρο και λειτουργεί ως Εκκλησιαστικό Μουσείο. Τα εκθέματα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι. και αποτελούν μάρτυρες της μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής τέχνης της περιοχής

Panagiotis FiliopoulosΜουσεία